Our Projects‎ > ‎Project Profiles‎ > ‎

Nova Scotia Power Corporate Office

posted Feb 25, 2015, 8:38 AM by Heather Dalby
The headquarters occupy a prominent location in downtown Halifax, with significant frontage on the public boardwalk that lines the western edge of the city’s harbour. This LEED Platinum project involved the retention and adaptive reuse of a former power generating plant to become offices for the provincial electrical utility.  An innovative construction strategy was utilized that involved the reuse of the existing steel structure and exterior concrete cladding, in conjunction with the insertion of floors within the existing volume.  A 5-storey atrium connects the neighbourhood to the waterfront, offering spectacular views of the harbour.  This public space, in conjunction with a galleria that provides an indoor street that parallels the boardwalk, promoting casual interaction between employees.  Glazed inter-floor stairs on the building perimeter and exterior balconies at the atrium, keep users in contact with the harbour.  VCL was retained by the architect to provide acoustic input for the meeting spaces/public areas, open and private offices.
Comments